Oftalmologie

 

Deservit de personal cu înaltă calificare profesională şi dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, centrul oftalmologic asigură o gamă largă de servicii medicale, de diagnostic şi tratament al afecţiunilor oftalmologice.

Oftalmologie

Deservit de personal cu înaltă calificare profesională şi dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, centrul oftalmologic asigură o gamă largă de servicii medicale, de diagnostic şi tratament al afecţiunilor oftalmologice.

Oftalmologie

Cabinetul medical MIA CLINIC ofera in interesul pacientilor tot ce este mai bun, util, inovativ și care poate genera plus valoare,  accesul la consultatii profesionale de specialitate în care sunt folosite tehnici sigure, cu aparatură și echipamente de ultimă generație.

Deservit de personal cu înaltă calificare profesională şi dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, centrul oftalmologic asigură o gamă largă de servicii medicale, de diagnostic şi tratament al afecţiunilor oftalmologice.

In clinica oftalmologica MIA CLINIC consultatiile oftalmologice se adreseaza cu precadere persoanelor varstnice, adultilor cat si tinerilor prin CAS Dolj  sau la plata.

Ce va oferim ?

Cabinetul MIA CLINIC ofera accesul la consultatii profesionale de specialitate în care sunt folosite tehnici sigure, cu aparatură și echipamente de ultimă generație.

Laser Yag

Gonioscop

Fundus Camera

Tonometru I-Care

Microscop specular

Optical Coherence Tomography
RS-3000 Advance 2

Perimetru computerizat TOMEY

Microscop operator

Consultatii oftalmologice

Examinarea oftalmologica periodica reprezinta cea mai buna metoda de prevenire a afectiunilor oculare ce pot agrava sanatatea ochilor. Asistenta medicala profesionala acordata inainte, in timpul si dupa consultatie va ajuta la intelegerea patologiei, dandu-va multiple sfaturi foarte utile.

CONSULTATIE

-Determinarea refractiei – autorefractometrie

-Biomicroscopie pol anterior

-Masurarea tensiunii intraoculare

-Examen fund de ochi in: diabet, glaucom, degenerescente maculare, HTA cu stadializare,

-Testarea permeabilitatii cailor lacrimale

-Examinarea diplopiei (vedere dubla)

Investigatii cataracta

-Consultatie

-Tomografie optica(OCT)  +  OCT angio nerv optic + macula

-Microscopie speculara

-Biometrie optica + imersie

-Capsulotomie laser YAG  (cataracta secundara)

Investigatii glaucom

-Consultatie

-Tomografie optica ( OCT)+  OCT angio nerv optic + macula

-Gonioscopie automata

-Perimetrie computerizata

-Iridotomie laser YAG ( in cazul glaucomului cu unghi inchis)

-Proba de provocare hidrica (suspectii de glaucom cu unghi deschis)

-Proba de provocare la intuneric( suspectii de glaucom cu unghi inchis)

Informatii utile

Datorita faptului ca DIABETUL este unul din factorii favorizanti in aparitia GLAUCOMULUI, in cabinetul MIA CLINIC se efectueaza teste de glicemie la toti pacientii ce necesita investigatii complexe de oftalmologie ( cei care necesita tomografie oculara) , pentru diagnosticarea cu acuratete a afectiunii si in vederea stabilirii unui tratament adecvat. Pentru intelegerea si informarea cat mai bine a Dvs. referitor la DIABET, va informam pe scurt asupra acestei afectiuni care provoaca mari probleme asupra sanatatii in general si a ochilor in special:
Care sunt valorile normale ale glicemiei
Diabetul nu este o boală vindecabilă, dar pacienții au nevoie de tratament pentru a menține nivelul glicemiei în parametrii normali și pentru a reduce riscul de apariție a complicațiilor. Valorile ideale ale glicemiei măsurate pe stomacul gol (fără ca persoana să fi mâncat timp de cel puțin opt ore) sunt pina la o valoare maxima de 115 mg/dl, caz care nu prezintă riscuri medicale.
Valorile glicemiei peste limita de 115 mg/dl trebuie investigate prin determinarea HbA1 glicozilate pentru riscul de diabet
Când glucoza din sânge depășește 180 mg/dl, aceasta apare și în urină, din componența căreia, în mod normal, ar trebui să lipsească.
Este normal ca nivelul glicemiei să fie mai ridicat după masă. În plus, valorile ideale pot fi diferite în funcție de persoană și de metoda de laborator folosită pentru măsurare.

Teste de verificare a glicemiei
Verificarea glicemiei se poate face prin mai multe teste, fiecare presupunând recoltarea de sânge:
• analize de sânge – cele mai utilizate; recoltarea se face la cel puțin opt ore de la ultima masă, de obicei dimineața;
• hemoglobina glicată ( HbA1c) – arată variația nivelului glicemiei din ultimele trei luni.
Care este tratamentul pentru diabet
În cazul diabetului zaharat de tip 1, pacienții sunt dependenți de tratamentul cu insulină, recomandat de medicul diabetolog. În ceea ce privește diabetul zaharat de tip 2, medicul poate recomanda insulină, dacă pacientul se află într-un stadiu avansat al bolii, sau alte medicamente pentru reducerea nivelului glicemic. Tratamentul, în acest caz, se bazează și pe urmarea unui regim alimentar sănătos și pe mișcare fizică.

Reguli in incinta Cabinetului medical de OFTALMOLOGIE “MIA CLINIC”

In vederea prevenirii infectiei cu  noul corona virus SARS-COV2 in Romania, sunt necesare urmatoarele masuri :

  • la intrarea in incinta Cabinetului medical de OFTALMOLOGIE “MIA CLINIC” se efectueaza triaj epidemiologic/masurarea temperaturii corporale;
  • intrarea in incinta este permisa doar cu purtarea mastii chirurgicale, care va fi mentinuta corect pe tot parcursul sederii;
  • in interior va trebui pastrata distanta de 1,5 – 2m intre persoane, conform indicatiilor personalului nostru;
  • pentru a evita aglomeratia si timpii de asteptare, folositi sistemul de programari telefonic si respectati intocmai ora programarii;
  • pentru a evita aglomeraţia în spaţiile de aşteptare, vă rugăm să vă prezentaţi fără persoane însoţitoare care nu au de efectuat servicii medicale (cu excepţia situaţiilor unde acestea sunt absolut necesare : copii însoţiţi de părinte, persoane cu dizabilităţi etc.);

Va multumim pentru intelegere !

 “Examinarea oftalmologica periodica reprezinta cea mai buna metoda de prevenire a afectiunilor oculare ce pot agrava sanatatea ochilor. Asistenta medicala profesionala acordata inainte, in timpul si dupa consultatie va ajuta la intelegerea patologiei, dandu-va multiple sfaturi foarte utile.  “